Kurs havpadling

Et kurs i kajakkpadling er den beste investeringen du kan gjøre hvis du ønsker å begynne med havpadling. I tillegg til det rent padletekniske, er vi i Kristiansand Kajakklubb svært opptatt av sikkerheten på sjøen. Du skal føle deg trygg og ivaretatt på kurset, og du får lært det som er viktig for å ferdes trygt i kajakk. Klubben har gode instruktører, og kursene våre følger retningslinjene til Norges Padleforbund.

Oversikt over alle våre planlagte kurs i havpadling finnes på vaattkort.no så snart tidspunkt er fastlagt (se etter Kristiansand Kajakklubb i kolonnen for Sted). Kursene legges også ut som arrangement på vår Facebook side Kristiansand kajakklubb.

Introduksjonskurs Hav
Gjennom enkle praktiske øvelser blir du introdusert til bruk av kajakk, åre, trekk og vest. Kurset passer for deg som aldri har padlet før og som lurer på om det kan være noe for deg. Kurset skal også motivere for videre opplæring i padling. Kurset går over 4 timer.

Les mer om innholdet på kurset på Norges Padleforbund: https://www.padling.no/vaattkort/historien-bak-vaattkort/de-ulike-kursene-i-npf-vaattkort/havpadling/introkurs-hav/

Grunnkurs Hav
Kurset gir grunnleggende innføring i turpadling, sikkerhet og bruk av havkajakk. Dette kurset passer for deg som aldri har padlet før, eller har padlet litt, men aldri har tatt kurs før. Du behøver ikke ha tatt Introduksjonskurs for å melde deg på et Grunnkurs. Kurset går over 16 timer.

Les mer om innholdet på kurset på Norges Padleforbund: https://www.padling.no/vaattkort/historien-bak-vaattkort/de-ulike-kursene-i-npf-vaattkort/havpadling/grunnkurs-hav/

Teknikkurs Hav
Teknikkurset bygger videre på Grunnkurset og passer for deg som har tatt grunnkurs og har padlet litt og som nå ønsker å videreutvikle deg som padler. Kurset gir grundig innføring i padlingens ferdigheter, både med hensyn til teknikk og sikkerhet. Fullført Grunnkurs er en forutsetning for å ta kurset. Kurset går over 16 timer.

Les mer om innholdet på kurset på Norges Padleforbund: https://www.padling.no/vaattkort/historien-bak-vaattkort/de-ulike-kursene-i-npf-vaattkort/havpadling/teknikkurs-hav/

Aktivitetsleder Hav
Med bestått Aktivitetslederkurs er du kvalifisert som turleder samt instruktør på Introkurs og Grunnkurs. Kurset passer for deg som har tatt Grunn- og Teknikkurs og som har padlet forholdsvis mye og er trygg i 3-stjerners forhold.

Kurset går i prinsippet over 16 timer, men for å oppnå best mulig læring arrangerer vi kurset en hel helg med to overnattinger i telt.

Les mer om innholdet på kurset på Norges Padleforbund: https://www.padling.no/vaattkort/historien-bak-vaattkort/de-ulike-kursene-i-npf-vaattkort/havpadling/aktivitetslederkurs-hav/


Her er våre gjeldende priser for 2024:

Kurs Pris for medlemmer Pris for IKKE-medlemmer Info om kursets innhold
Introkurs550,-1000,-Kursinfo fra NPF
Grunnkurs1600,-2300,-Kursinfo fra NPF
Teknikkurs1900,-2600,-Kursinfo fra NPF
Aktivitetslederkurs2800,-2800,-Kursinfo fra NPF

NB: For å få medlemspris må medlemskontingenten være betalt senest ved kursstart. Nye medlemmer må søke om medlemskap via Min Idrett senest en uke før kursstart. Se mer info om medlemskap og priser under menyen Medlemskap.


Her er litt generell info om deltagelse på våre kurs.

NB: Informasjonen nedenfor er generell. Informasjonen som står om de enkelte kursene på vaattkort.no, og informasjon som sendes ut fra kursholder i forkant av kursene, vil alltid gjelde dersom det er noe annet enn det som står på denne siden.

Påmelding og betaling:
Påmelding gjøres via vattkort.no (på det aktuelle kurset).
Betaling av kurset gjøres via Vipps, og påmeldingen er ikke gyldig før kurset er betalt. Detaljer om betalingen finner du sammen med kursinfo på vaattkort.no.
For å få medlemspris på kurset må du søke om medlemskap i god tid før kursstart (ca. 1 uke før), og medlemskontingenten må være betalt før du møter på kurset.
Oppmøte og lokaler:
Normalt er det klubbens lokaler i Nodeviga som er oppmøtested og utgangspunkt for kurset. Det er ikke mulighet for parkering i Nodeviga, og innkjøring for av/på lasting kan kun skje utenfor åpningstidene til Vest-Ager museet. Parkeringshuset i Kilden er innen gangavstand.
Klubbhuset i Nodeviga har garderober med dusj, så skifting foregår der. Ting kan ligge igjen i garderobene, men det er ikke mulighet for innlåsing, og alt oppbevares på eget ansvar. Evaluering i etterkant av kurset vil også normalt gjennomføres innendørs hvis ikke været tilsier at det kan tas ute.
Kajakker og utstyr:
Vi bruker klubbens utlånskajakker på våre kurs. Det er relativt stabile havkajakker i ulike modeller og størrelser. Alle kajakkene har rom for oppbevaring, men på grunn av slitasje er disse rommen ikke 100% vanntette. Så hvis du ønsker å ha med noe som ikke tåler vann, så MÅ du pakke det i noe vanntett. Åre, flytevest og spruttrekk får du også låne. Gi beskjed til kursholder hvis du har spesielle behov knyttet til kajakk/tilbehør.
Bekledling:
All bekledning må du ordne selv. Husk at du normalt skal sitte en stund i kajakken, og de fleste kurs innebærer at man skal i vannet minst en gang. Kle deg derfor slik at du kan være i vannet noen minutter uten at det blir kalt, også når du kommer opp igjen av vannet. Det anbefales å ha med komplett tørt skift av alt du har på når du sitter i kajakken på vannet. Hvis du bruker sko med skolisser, så sjekk at skolissene kan festes eller knyttes opp på en måte som gjør at de ikke kan henge seg fast i noe inni kajakken.
Våttkort:
Hvis du ikke har våttkort fra før (gjelder ved Introkurs og Grunnkurs), så får du våttkort med oblat for det aktuelle kurset når kurset er fullført/bestått og betalt. Hvis du har våttkort fra før, så ta det med på kurset.
Avlysning:
Klubben forbeholder seg retten til å avlyse kurs med færre enn 2 deltagere. Hvis værforholdene er slik at kursholder mener det er uansvarlig å gjennomføre kurset med tanke på sikkerhet og/eller krav til innhold, kan det også bli avlyst (dette skjer svært skjeldent). Hvis et kurs avlyses så skal deltagerne informeres om dette på epost senest 3 dager før kursstart. Du betaler ikke for et kurs som blir avlyst, men innbetalt kontingent for medlemskap i kajakklubben tilbakebetales ikke ved avlysning av kurs. Du har heller ikke krav på deltagelse på et annet, tilsvarende kurs, men vi vil selvsagt forsøke å få det til hvis du gir beskjed om at det er ønskelig og vi ser at det er ledig plass på kurs som kan være aktuelle.

For ytterligere info sjekk vår FAQ.