FAQ

Lurer du på noe? Her er svar på noen av de spørsmålene vi får ofte. Se om du finner svar på det du lurer på her, før du evt. kontakter oss.

Elvepadling

Hvor ofte drar klubben på elva?
I månedene mai-september arrangeres det klubbpadling torsdager 17-21. I tillegg inviteres medlemmer med på turer noen helger gjennom hele året. Har du flere spørsmål kan du rette disse til elv@kristiansandkajakklubb.no
Jeg ønsker å begynne med elvepadling. Hva må jeg gjøre?
  • meld deg inn i klubben
  • ta et grunnkurs elv
  • sjekk ut når og hvor det er klubbpadlingsdager og turer i kalenderen på hjemmesiden.
Må jeg ha eget utstyr for å bli med klubben på elva?

Klubben har egne kajakker, årer og vester i forskjellige størrelser du kan låne, men du må ha padlebekledning og hjelm selv. På de obligatoriske elvekursene vil du få veiledning på hva du trenger for å komme i gang. Klubben har avtaler med forhandlere som gjør at du slipper litt billigere unna.

Flattvannspadling

Hva er flattvannspadling?

Flattvannskajakker er mer ustabile enn havkajakker. Flattvannspadling er en idrettsgren hvor det fokuseres på fart og teknisk trening i intervaller, samt konkurranser om man ønsker det.

Hva trenger man av eget utstyr?

Du låner utstyr når du deltar på kurs og når du deltar på fellestreninger. Vi anbefaler egen vest.
Medlemmer med gjennomført våttkortkurs for flattvannspadling kan benytte klubbens kajakker og årer. Båter og årer er forbeholdt fellestreninger (mandag-torsdag 17-19) men kan benyttes i annet tidsrom enn fellestreninger.

Hvem er med i flattvannsgruppa?

Flattvannsgruppa organiserer fellestreninger for barn og unge i alderen 10-20 år. Flattvannsgruppa har også eldre medlemmer, som organiserer treningen sin selv. Alle klubbens medlemmer kan være med når det er fellestrening.

Trenger jeg spesielt tøy når jeg padler på flatt?

Ullundertøy med lett og tynt treningstøy over, kommer du langt med. Lue/pannebånd og buff er også lurt å ha tilgjengelig.
Når vanntemperaturen blir sommerlig, forsvinner ofte behovet for ull.

Det kan lett bli velt, så tørt og varmt skift inkl. varme sokker og håndkle i en bag på land, anbefales. Slippers eller crocs å gå med ned på brygga er lurt.

Kajakkplass

Har dere plass til min private kajakk?

PS: Oppbevaring av privat kajakk forutsetter medlemskap i klubben. Se mer detaljer nedenfor.

Havpadling:
I vårt klubbhus i Nodeviga har vi plass til en del private kajakker for klubbens medlemmer (du får tilgang til klubbhuset når medlemskapet er betalt). Det pleier å være ganske fullt, men normalt frigis det noen plasser i løpet av våren. Ledige plasser tildeles fortløpende. Hvis du ønsker plass eller mer info så kan du sende en epost til båtplass-ansvarlig, så vil du få tilbakemelding. Hvis ikke det er ledig plass vil du få muligheten til å stå på venteliste og få tildelt når det blir ledig.
PS: Det koster 350,- pr. år (01.01 – 31.12) for å ha kajakkplass i Nodeviga. Dette betales via faktura du får tilsendt på epost etter tildeling av plass.

Elvepadling:
Vi har pr. nå ikke noen plasser for private elvekajakker.

Flattvannspadling:
Send en epost til leder på flattvann for å høre om det er muligheter.

Jeg har ikke egen kajakk, kan jeg låne/leie hos dere?

Kristiansand Kajakklubb leier ikke ut kajakker, men vi har noen kajakker av ulike typer som klubbens medlemmer kan låne gratis fortutsatt at man har nødvendig kompetanse (se mer nedenfor).

Havpadling:
Vi har noen havkajakker av ulike modeller og størrelser for utlån. Lån av disse kajakkene er gratis, men du må være medlem og ha våttkort HAV (dvs. introkurs eller høyere) for bruke kajakkene.

Flattvannspadling:
Vi har flattvannskajakker til medlemmer som deltar i klubbens organiserte treninger på flattvann. Lån av disse er gratis.

Elvepadling:
Vi har noen elvekajakker for utlån til klubbens medlemmer. Lån av disse kajakkene er gratis, men du må være medlem og ha grunnkurs ELV for å bruke kajakkene.

Kurs

Hva slags kurs tilbyr dere?

Vi tilbyr kurs i havpadling, flattvannspadling og elvepadling. De fleste av våre kurs er i henhold til våttkort-systemet til Norges Padleforbund (NPF). Du kan lese mer om innholdet på de ulike typene kurs på vaattkort.no.

Kurs flattvannspadling

Er det samme våttkort for flatt og hav?

Nei. Det er ulik teknikk ved bruk av flatt- og havkajakk. Man padler også i ulike forhold.

Må jeg være medlem for å delta på kurs?

Nei, men det er ulike priser for medlemmer og ikke-meldemmer.

Når er det kurs på Gillsvann?

Kurs settes opp etter behov og kjøres i grupper for enten voksne eller barn. Send epost til flatt.trener@kristiansandkajakklubb.no

Kurs havpadling

Er det samme våttkort for flatt og hav?

Nei. Det er ulik teknikk ved bruk av flatt- og havkajakk. Man padler også i ulike forhold.

Har dere studentpriser på deres kurs?

Nei.

Hva er forskjell på introkurs og grunnkurs?

Introkurs er et innføringskurs som gir en helt enkel introduksjon til havkajakken, enkel manøvrering og noe sikkerhet. Normal varighet på kurset er ca. 3 timer. Alle detaljene om introkurs finner du på padleforbundets sider her.
Hvis du ikke har padlet havkajakk før, og kanskje er litt usikker på om dette er noe for deg, så anbefaler vi et introkurs. Vi arrangerer som regel våre introkurs på ettermiddagen en ukedag. Men sjekk alltid tidspunkt ved påmelding.

Grunnkurs er et mer grunnleggende kurs som inneholder det samme som introkurs, pluss en del mer om manøvrering og sikkerhet. Kurset arrangeres normalt over to hele dager. Alle detaljene om grunkurs finner du på padleforbundets sider her.
Hvis du har padlet litt før, og ønsker å lære noen grunnleggende teknikker for manøvrering og metoder for redning, så anbefaler vi et grunnkurs.

Hvor finner jeg oversikt over deres kurs i havpadling?

Alle våre kurs i havpadling publiseres på vaattkort.no og på facebook siden vår så snart kursdatoene er klare. Nye kurs som settes opp legges ut fortløpende.

Hvordan betaler jeg for kurset?

Betaling for kurset må gjøres på Vipps etter at påmelding er gjennomført på vattkort.no (ikke før). Påmeldingen er kun gyldig når kurset er betalt. Detaljer om betalingen ligger sammen med kursinfo på vaattkort.no.

Hvordan melder jeg meg på kurs i havpadling?

Alle våre kurs legges ut på vaattkort.no, og påmelding skjer der. Du finner kursene våre ved å først velge mellom Hav, Flattvann eller Elv oppe til høyre på siden. Så må du sjekke kolonnen Sted på kursene i listen. For de fleste av våre kurs vil det normalt stå Kristiansand i denne kolonnen, men vi kan også ha kurs som gjennomføres andre steder. Når du så trykker på det aktuelle kurset får du frem informasjon om påmelding og annet. Les informasjonen nøye før du melder deg på.
NB: Påmeldingen er først gyldig når kurset er betalt via Vipps, men ikke betal før du er påmeldt. Detaljer om betalingen finner du i info om kurset på vaattkort.no.

Jeg er påmeldt kurs i havpadling, hva trenger jeg å vite av praktisk info?

PS: Les nøye det som står om kurset på vattkort.no (der du meldte deg på). Der står oppmøtested og tidspunkt for oppmøte. Der finner du også navn og kontaktinfo til kursholder. Kursholder sender ut mer praktisk info om kurset på epost senest 10 dager før kursstart.
Du finner mer generell info om våre kurs her

Jeg ønsker å gi et kurs i gave, har dere gavekort på kurs?

Nei. Av praktiske grunner er dette ikke noe vi kan tilby.

Må jeg ta introkurs før jeg tar grunnkurs?

Nei. Alt innholdet på et introkurs er også med i et grunnkurs. Så hvis du tenker å ta grunnkurs trenger du ikke å ta introkurs først.

Må jeg være medlem i Kristiansand Kajakklubb for å ta kurs hos dere?

Nei. Men vi har lavere priser for de som er medlemmer i klubben. Prisene finner du her.
NB: For å få medlemspris på kursene våre er det viktig at du søker om medlemskap i god tid før kursstart (ca. 1 uke), og medlemskontingenten må være betalt før du møter på kurset.

Medlemskap

Hva koster det å være medlem?

Priser og info om de ulike typene medlemskap i klubben finner du her.

Hvordan blir jeg fakturert for medlemskap, og hvordan kan jeg betale?

Medlemskap i Kristiansand Kajakklubb gjelder for ett kalenderår (1. januar – 31. desember). Eksisterende medlemmer faktureres normalt i løpet av januar, mens medlemmer som melder seg inn etter dette faktureres fortløpende (normalt samme dag som medlemskapet blir godkjent).
Ved fakturering sendes det ut en epost med viktig informasjon og faktura som vedlegg. Fakturaen ligger også i Min Idrett, og der kan den betales både med Vipps og kredittkort. Ved betaling med Vipps/kort i Min Idrett vil vi kunne se med en gang i vårt medlemsregister at betalingen er utført. Så hvis du ønsker å få «aktivert» medlemskapet så raskt som mulig, så anbefales dette. Ved å betale fakturaen i tilsendt epost så går det normalt 2-3 arbeidsdager før betalingsinformasjonen er oppdatert i vårt medlemsregister.

NB: Hvis det er noe feil på tilsendt faktura, eller du ønsker å gjøre noen endringer i medlemskapet i forhold til det som står på fakturaen, så IKKE betal den, men send snarest en epost til medlemsansvarlig og forklar hva som er feil eller skal endres. Avvent så betaling til du får svar på henvendelsen (også om fakturaen forfaller før du får svar).

Hvordan blir jeg medlem i Kristiansand Kajakklubb?

Vi bruker medlemsregisteret til Norgens Idrettsforbund og søknad om medlemskap må gjøres via Min Idrett. Se en enkel veiledning her.
NB: Medlemskapet er ikke gyldig før medlemskontingenten for inneværende år er betalt. Se egen info om fakturering og betaling.

Jeg har endret kontaktinfo (adresse, epost, telefon), hva gjør jeg?

Vi får all kontaktinfo via Idrettsforbundets sentrale register, så alle endringer må du gjøre selv i Min Idrett (vi har ikke tilgang til å oppdatere dette).
NB: Det er viktig at kontaktinfo (spesielt epost-adresse) holdes oppdatert, slik at viktig informasjon kommer frem.

Jeg ønsker ikke lenger å være medlem i klubben, hva gjør jeg?

Utmelding gjøres via Min Idrett eller ved å sende en epost til medlemsansvarlig.

Kan jeg betale medlemskontingenten med Vipps

Ja. Når du har blitt fakturert for medlemskontingenten så kan denne betales med Vipps. Det gjør du ved å logge inn på Min Idrett, velge Betaling (evt. handlevognen) oppe til høyre, merke den/de avgiftene du skal betale, og så velge Vipps som betalingsmåte. Der er det også mulig å betale med kredittkort.

Fant du ikke svar på det du lurte på? Se siden Kontakt for hvordan du kan kontakte oss. Husk å oppgi mest mulig info om hva du lurer på.