Om det å padle elv

Elvepadling er en sport mange oppfatter som farlig og krevende. Filmer på youtube viser elvepadlere i fritt fall utfor fosser og stryk som ser livsfarlige ut. Men elvepadlingen oss vanlige dødelige bedriver er noe helt annet og så mye mer enn å leke med livet. Å være på elva er befriende og energiskapende. Det er flyten vi er ute etter, ikke store stryk man tror man kommer til å dø av. Vi ønsker å holde oss mest mulig innenfor komforsonen, men pushe oss litt av og til.

Elvepadling dreier seg om kameratskap og tillit til de vi padler sammen med. Det dreier seg om å få frem smilet og å tilhøre et felleskap der man lærer av hverandre og tar vare på hverandre.

Elvepadling er en teknisk sport og man kan aldri bli ferdig utlært. Man kan alltid pushe seg litt mer om man ønsker det, eller man kan velge å holde seg godt innforbi komfortsonen. I klubbpadling skal alle ønsker og behov tas hensyn til og ingen skal bli tvunget til å gå over sine egne grenser. Det skal aldri være vanskelig å gå forbi et stryk man ikke har lyst å padle. Smilet skal frem og adrenalinet skal sørge for at man ønsker å reise seg fra godstolen og forbli der.